logo virtuele maagband

Veel gestelde vragen

1. Wanneer kan ik beginnen?

VMU probeert elke week een aantal tijdstippen open te houden voor aanmeldingen. De ervaring leert dat als je belt, je ook het liefst direct wilt beginnen. Je kan online kijken voor de beschikbaarheid.

2. Krijg ik de sessies vergoed van mijn verzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je vaak een deel vergoed. Maar het beste kun je direct bellen met je zorgverzekeraar om te horen wat je vergoed krijgt. VMU gebruikt de prestatiecode 24501 en is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH en voldoet aan de PLATO-eisen.

3. Als ik onder hypnose ga heb ik dan nog wel controle?

Zeker, je behoudt volledig de controle. Je kan het vergelijken met als je van je werk naar huis rijdt. Het is een bekende weg, en soms sta je voor een stoplicht en denkt je: "O,ben ik hier al". Je bent dan in trance geweest.

4. Doet het plaatsen van een virtuele maagband pijn?

Nee, de sessies zijn volledig ontspannen en pijnloos. Je gaat na elke sessie ontspannen en met een goed gevoel weg.

5. Kan ik nog wel autorijden of werken na een sessie?

Jazeker, na de sessie praten we altijd nog even kort na. VMU checkt of je helemaal weer met beide benen op de grond staat alvorens je vertrekt.

6. Wat als het niet lukt om af te slanken en je houdt je wel aan het programma?

We kijken samen naar de oorzaken waardoor het afslanken niet lukt, vaak is dit te achterhalen waardoor er toch een doorstart plaats vindt. Het kan ook zo zijn dat deze mindset na het ondervinden van een sessie niet bij je past.

7. Hoeveel tijd zitten er tussen de sessies?

Dit is afhankelijk van beide agenda’s. Gemiddeld plannen we de afspraken om de 2 a 3 weken.

8. Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dit laat VMU aan jou over. We starten altijd met de basis, de intake en vier sessies. Losse vervolg sessies plan je in afhankelijk van hoe sterk de opgebouwde mindset is en afhankelijk van hoeveel gewicht je wilt kwijt raken. Als je 8 kilo wilt kwijtraken is dat een kortere periode dan als je 25 kilo wilt verliezen.

9. Je bent overtuigd dat de virtuele maagband wat voor jou is. Wat nu?

Geweldig je gaat echt starten! Je kan online een afspraak inplannen voor de intake van virtuele maagband en krijgt dan een bevestiging van de eerste afspraak. We starten dan met de intake en plannen de vervolg afspraken samen in. Na deze afspraak ontvangt je de factuur van het gekozen programma.

10. Hoe zit het met de betaling?

Je neemt het basis programma af en betaalt eenmalig het vastgestelde bedrag en krijg je korting. Je kan ook het basisprogramma per afspraak betalen. Dit is in verhouding weer duurder gezien de administratieve handelingen. Dit laatste kan wel weer voordeliger zijn als je aanvullend verzekerd bent voor hypnotherapie en je een gedeelte van je zorgverzekering vergoed krijgt.