logo virtuele maagband

Het verloop van het programma

De virtuele maagband werkt in principe hetzelfde als de chirurgische maagband. Het grote verschil zit in dat je niet geopereerd hoeft te worden. Door de suggestie van de maagband in je onderbewustzijn te plaatsen ervaar je daadwerkelijk een maagband. Je zult na het plaatsen van deze maagband sneller het gevoel hebben vol te zitten. Door dat gevoel eet je bewust minder en kleinere porties. Het voordeel is dat je nog steeds datgene kunt eten wat je lekker vindt.

In de eerste bijeenkomst ofwel de intake bespreken we je levensverhaal en noteren we wat jouw doel is, hoeveel gewicht je kwijt wilt en kijken we naar ‘het waarom’ het afvallen nog niet gelukt is. We onderzoeken niet zozeer wat je eet, maar waarom je eet. Natuurlijk houden we wel gedurende het proces je voedingspatroon in de gaten.Verder kijken we naar je overtuigingen en je belemmerende gedachten. Want de bedoeling is dat er nieuwe gewoontes worden aangeleerd die je verder helpen om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen.

In de eerste sessie ( 2e bijeenkomst) wordt de virtuele maagband geplaatst. De suggesties in het onderbewuste worden versterkt en eventuele problemen worden opgelost.

Je krijgt tips en aanvullende informatie, zodat je goed kunt beginnen. Je ontvangt een handig informatieboekje, en een audio-opname die je de komende 28 dagen 2 keer per dag beluisterd. In de volgende sessies gaan we verder op zoek naar de oorzaak van het (over)gewicht. Er is namelijk altijd een oorzaak te vinden voor het gewicht dat je nu hebt. Alleen ligt deze oorzaak vaak in het onderbewuste. Voorbeelden hiervan zijn: negatieve overtuigingen over jezelf, emoties en bepaalde gewoontes of onbewuste tegenwerking (‘je verdient het niet om slank te worden’). Je hoeft echt niet zelf te weten waar het vandaan komt, want daar komen we met hypnose wel achter. Met hypnose gaan we in gesprek met het onderbewuste om de oorzaken op te sporen en weg te nemen. In de volgende sessie (s) gaan we gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Hoe heb jij de behandelingen ervaren? En zijn er nog andere aandachtspunten? Je krijgt hier een nieuwe audio.

In de laatste sessie zetten wij ‘de puntjes op de i‘, zodat er in de toekomst geen jojo-effect ontstaat.